Ekmek Yapımında Kullanılan Malzemeler

24 Aralık 2017Ekmek Tarifleri
Blog post

1- Maya Fırın mayası canlı bir ürün olup ekmeğe hacim ve tat veren en önemli malzemedir. Çeşitli formatta fırın mayası vardır. Sıvı, küçük küpler halinde taze maya, yeniden sulandırılacak aktif kuru maya veya instant kuru maya.

2- Un Beyaz, tamamen hububat, çavdar veya biyolojik olmasına bağlı olarak, kullanılan un ekmeğinize çok çeşitli çeşniler, kıvamlar, renkler ve aromalar vermenize yardımcı olur. Buğday unu %70-80 nişasta,% 9-15 protein ve %2’den daha az yağ içerir. İçerdiği proteinlerin % 15- 20’si suda çözülebilir. Diğer proteinler, yoğurma işlemi sırasında gluteni oluşturacaktır. Glutenin karbondioksiti tutma ve basınç altında ekmeğin dokusunu ve bal peteği yapısını uzatan bir protein ağı oluşturmasını sağlayan bütünlük, esneklik, viskozite ve istenilen şekle konulabilme gibi özellikleri vardır.
Gluteni toleransı olmayan (çölyak hastaları) insanlar için glutensiz un (örneğin mısır unu, esmer buğday veya kestane) kullanması mümkündür. Birçok un tipi dükkânlarda mevcuttur. Bunları denemekten ve yeni duygular ve lezzetler keşfetmekte tereddüt etmeyiniz. Bu evde ekmek yapmanın eğlencesidir.

Ekmek yapma ipucu

Un iyi saklanır. Fakat ekmeğinizin kalitesi onun tazeliğine bağlıdır. Çok eski olan unun güçlü bir kokusu vardır. Unu hava geçirmez bir kapta serin ve kuru bir yerde muhafaza edin. Kepekli buğday unu beyaz un kadar dayanmaz. Çok fazla un depolamayın bunun yerine ihtiyacınız olduğu kadarıyla ve gerektiğinde alın.

3- Süt Süt çok yumuşak kabuklu paskalya çöreği yapmakta kullanılır. Karışıma ilave edilmeden önce süt daima hafifçe ısıtılmalıdır.

Ekmek yapma ipucu

Lezzetli hamurişleri yapmak için, hamurunuzu daha yumuşak ve daha zengin yapan kremsi tam yağlı süt seçin.

4- Tuz Tuz ekmek yapımında esastır. İlk olarak lezzeti arttırır. Bütün tahılların tatlarını ortaya çıkarır ve işe yarar hale getirir. Hamura tuz ilave etmemenin negatif bir etkisi vardır. Üretilen ekmek solgun bir kabukla az gelişmiş olacaktır.

Ekmek yapma ipucu

Doğru tuzu seçmek önemlidir. Çok fazla tuz kullanmak sağlık problemlerine yol açabilir. Beslenme açısından bakıldığında diyetinizden ekmeği çıkartmaktansa tuz miktarını azaltmak daha iyi olacaktır. T
Tuz ve mayanın direk temas etmesinden kaçının.

5- Şeker Şeker rafine, açık kahverengi, koyu kahverengi, ya da bal gibi birçok şekilde bulunur ve paskalya çöreği ve meyveli ekmekleri tatlandırır. Bu aynı zamanda karamelize bir lezzet ve altın renginde bir çekicilik verir.

Ekmek yapma ipucu

Katı şeker doğrudan doğruya una katılmalıdır, bal da hamura ilave edilebilir. Yeni bir şey denemek için şekerin yerine akçaağaç şurubu koyun, çok lezzetli!

6- Yumurta Yumurta, kutlama ekmekleri, paskalya çörekleri, krakerler, panetton yapımı için kullanılır. Bunlar hamur işlerinize zengin, bereketli lezzet verecektir. Yumurtalar karışıma ilave edilmeden önce çırpılmalıdır.

Ekmek yapma ipucu

Çöreklerinizi ve kabarık pastalarınızı sarıya dönmeleri için yumurta sarısı ile cilalayın.

7- Su Karışımınıza ilave ettiğiniz su içilebilir ve yeterince sert olmalıdır, çünkü içerdiği mineraller (kalsiyum tuzları) glutenin sertleşmesine yardımcı olur. Eğer kullandığınız su çok yumuşaksa sonuç gevşek olan yapışkan bir hamur olacaktır.

8- Tereyağ Bu hamuru daha yumuşak ve daha nemli yapar. Çok taze ve açık sarı renkli olmalıdır. Eğer tuzlu tereyağ kullanıyorsanız ilave ettiğiniz tuzun miktarını azaltmayı düşünmelisiniz.

Ekmek yapma ipucu

En azından ekmek yapmadan yarım saat önce tereyağın buzdolabından çıkartılması daha kolay kullanımını sağlayacaktır.

9-Aroma Kuru veya taze meyve tohumları, çikolata damlaları, şifalı bitkiler ve baharatlar… Bu unsurlar genç ve yaşlı herkesin damak tadına uygun ekmekler yapmanızı sağlar.

Bu sayfada bulunan bilgiler Yuva Maya web sitesinden alınmıştır. Yuva Maya’ya Teşekkür ederiz.

Önceki Tarif Sıradaki Tarif